Taktro av bord

Denne anvisningen viser utførelse av taktro med trebaserte platematerialer eller bor brukt som bærende underlag for taktekning av takbelegg, takfolie, . Taktro av tre viser utførelse av taktro av tre som bærende underlag for taktekning. Taktroa kan være av trebaserte plater eller av bord. Han mener en rekke hensyn taler for å velge ei solid taktro framfor. Ja på Vestlandet ville jeg ikke brukt osb som taktro. Ja da blir det kompakte tak, men som taktro på feks kaldloft anbefales det ikke fra . Byggforskseriens presise beskrivelse av hvordan man legger taktro med trebaserte plater eller bor er oppdatert etter gjeldende standarder og . Det beste undertaket er en såkalt taktro av bord eller plater.


På et slikt solid undertak er det enkelt å både legge og bevare undertaksbelegget . Tradisjonelt brukte ein trebord lagt kant i kant til taktro. I moderne tid har ein også teke i bruk pløyde bor sponplater som er fuktbehandla og vassfast limt . ROCKWOOL Markplate; Tettesjikt og taktro; Krysslufting. Takutstikk for taktro av bord uten separat understøttelse kan dimensjoneres som . Taktro, kledning på utsiden av den bærende takkonstruksjonen som gir.


Nå brukes både pløyde bor fuktbestandige sponplater og vannfast . Rupanel skaper et dekkende og stabiliserende underlag for yttersjikt av så vel papp, plater og takpanner.

Underpanel eller rupanel er det mest tradisjonelle produktet brukt som undertak (taktro) i Norge. Poenget med arbeidet har ikke bare vært å produsere bord til taktro, forteller Roald Renmælmo. Han og bygghåndverk-studentene har den . Produktet kan også anvendes i kombinasjon med taktro av bor f. Et platetak i stål eller aluminium produseres i et bredt utvalg. Isola Tak shingel har store kraftige klebefelter for å sikre . Det er synlige fuktmerker og blåmann i taktro.


Taktekking: Yttertak tekket med pappshingel på taktro av bord med not og fjær. Men har skaden skjed og det har oppstått råte i bord og kanskje taksperrer, må skadet. Kapp av taktroen (bordtaket) det som må fjernes, tett inntil sperrene. Isola Takshingel brukes til taktekking på skrå tak med bærende taktro av bor OSB eller kryssfinerplater. Kan benyttes ned til graders takfall.


Taktroa skal alltid være luftet på undersiden.

Comments

Popular Posts