Gammel dans

Gammeldans eller runddans er et samlebegrep for europeiske danseformer som kom til Norge fra slutten av 1700-tallet og utover. Lær grunnrytmene reinlender, polka, vals, masurka - det du har bruk for på fest. Kom og Dans har utviklet egen pedagogisk musikk som gjør det .

Gammeldanskurs og dansekvelder med norsk gammeldans, som polka, vals, reinlender, masurka og pols, dansene som brukes mye på vanlig norsk fest! Vargtassan fra Klæbu ble Norgesmester i gammeldans superfinale og vinner av vandrepokal under. Gammeldans ble før helst kalt for runddans.


Dersom vi deler gammeldansene inn etter musikken, er det grovt regnet fire hovedtyper.

Gammeldans var en gang den nye dansen, polka, vals, masurka og reinlender var nye danser og friske som kom fra utlandet. Gammeldans, fellesbetegnelse på en rekke dansetyper, mange av utenlandsk opprinnelse, som i løpet av 1800-tallet blandet seg med norske . Opplegg og programledelse: Børt-Erik Thoresen. Reportasje fra Landsfestivalen 19der vi skal følge familien Nilssen fra Løten som er aktive i miljøet og deltar i konkurransene. Kunstutstilling, skjønnhetsmesse, film, gammeldans og slagerparade.


Denne helgen er det full rulle over hele byen. Finn relevante kurs i Folkedans og gammeldans. I oversikten finner du Folkedans og gammeldans kurs fra hele landet, og alle Folkedans og gammeldans kurs . Velkommen til Trekkspill og gammeldans!

For dere som ønsker en svingom eller til. Bærum Gammeldans ble stiftet i 19som en forening der det faste program besto av dansekvelder med levende musikk annenhver søndag i Skui Grendehus. Landsfestivalen er det største arrangementet innen gammeldans og er Norgesmesterskap i sjangeren. Andre datoer; Lignende arrangement; På samme . Folkemusikken lever gjennom gruppen Dalakopa som lørdag spilte til gammeldans i Buen.


Et feststemt publikum fikk med seg både konsert og . I helgen fylles Østfoldkirken med filmmusikk, fransk musettespill, argentinske tangoer og selvfølgelig en god dose gammeldans. Greåker Danseforening arrangerer dans på folkets hus Greåker. Gamle og nye medlemmer ønskes velkommen.

Comments

Popular Posts