Male vinduskarm

Tips og råd om hvordan du maler vindu innvendig. Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer, er å klargjøre overflaten som skal males. Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, .

Her kan du se en instruksjonsfilm fra Jotun om hvordan du maler vindu innendørs. Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret for å minimere synlig kryp. Skal snart gå i gang med og male vinduskarmene inne så trenger noen tips til det. Den malingsa som er der fra før flasser veldig.


Ottos tips: Her får du en nøye gjennomgang av hvordan du maler vinduer fra start til slutt. Klippet er hentet fra DVD'en Ottos innemaling. Når en skal male vinduskarmer: Jeg mener å ha hørt at det bør være samme temperatur ute som inne ( og da varmegrader) for å få vellykket resultat.


Her finner du en enkel oversikt over hva du bør tenke på når du maler tak, listverk, vegger, panel, dør og vindu. Glansgradene: Helmatt; - matt; - halvmatt; - halvblank; - blank; - 1helblank. Har vinduskarmene begynt å flasse? Uten maling trekker det fukt inn i treverket, så gjør noe med saken før vinduet blir ødelagt.


Mal både vindu, fals, kant og lister, men ikke tetningslista. Har du gamle vinduer med kitt skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset.

Problemet med en vinduskarm som er beiset er at brunfargen stjeler . Når du skal male vindu, skal du male både karm, fals, kant og lister. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over . De siste gangene jeg har handlet maling til slikt formål har . Vi har en lys vinduskarm (dvs ikke selve karmen men treverket rundt selve vinduet) som skaller maling. Jeg har så lyst å male alle lister, karmer, vinduer og dører hvite, men det er. Jeg bruker oljebasert maling til vinduskarmer og vindu, med 40 .

Comments

Popular Posts