Valnøtter tre

Valnøtt var et viktig tre for redskapsproduksjon i tidligere landsbyer i den fruktbare halvmåne allerede for 5–0år siden. Valnøtt er nevnt i Salomos høysang . Denne valnøttsorten kommer tidlig i bæring, og blir ikke et kjempestort tre. Du kan høste hundrevis av valnøtter etter bare 6-år.


Eller er det mulig å frø et med utgangspunkt i en frisk valnøtt? BufretLignendeTre som blir opptil meter høyt og meter vidt, sjelden i nærheten av så stort i Norge. Ikke like problemfritt som mange andre nøttetrær, kan .

Valnøtt er et løvfellende tre med kraftig stamme som kan bli opp til m høy. Treet har finnete, aromatiske blad som blir inntil cm lange og som er delt opp i . Første tre vintrene frøys det tilbake mer enn det vokste – men så ble det fart på det – og i fjor fikk vi de to (!) første valnøttene! Valnøtter ligger i toppskiktet når det gjelder innhold av antioksidanter, og er proppfulle av helsebringende stoffer. Treet tørker langsomt, og stabiliteten er best hos vanlig valnøtt-tre. Valnøtt anvendes først og fremst som dekkfinér til møbler, til dreiearbeider og . Hei folkens, jeg har fått et spørsmål om om det er noen slags valnøtt som.


Jeg vet det sto et flott tre på Ljan (Oslo) som årvisst ga en tønne . Valnøtt-tre planting på Larkollen skole.

Alle skolens 1elever flokket seg rundt elevrådets leder, Kamilla Veum (10), som fikk æren av å plante valnøtt-treet på .

Comments

Popular Posts