Hagtorn tre

Hagtorn (Crataegus monogyna) har blad med 3-avlange, spisse fliker med nesten hel kant og med. De kan beholde sin medisinske virkning i inntil tre år. Egenskaper: Lite tre med dekorative purpurfargede blomster.

Bladene er eggformede med tre til syv lapper med hel ran og noen få grove . Her følger informasjon om tre ulike sorter av Hagtorn: Crataegus Persimilis, som opprinnelig kommer fra Kina, Crataegus Monogyna og Crataegus Laevigata. Hagtorn trives i nesten hvilken som helst næringsrik hagejor og den trives. Crataegus persimilis Prunifolia er en kompakt og svært omfangsrikt tre som er .

Hagtorn er lett å forme, både som hekk og som formklipt tre – her ved Fredriksborg slott i Danmark. Tre som er vanlig viltvoksende i Norge og som blir opptil meter høyt og meter vidt. Bærer små frukter med lite smak i forhold til andre typer hagtorn. Den røde frukten inneholder ett til tre frø. Vanlig hagtorn (monogyna) vokser i tørre kratt og urer opp til Frosta.


Det er et tre i hagtornslekten, og navnet, prunifolia, har det fordi bladene ser ut som kirsebærblader. Treet på bildene her står i botanisk hage, .

Comments

Popular Posts