Tyrived

Den er ettertraktet peis- og bålved og lett å få fyr på selv når det regner. Ulempen med tyrived er at den soter mye. Tidligere ble tyri brukt til fakler, og treski ble .

Tyrived er furu full av harpiks (kvae) og gjelder deler av treet. Noen sier dette er veldig eksklusivt, andre memer ikke det. Vi produserer og leverer tyrived i sekk.


Hver sekk er på liter og rommer ca 5-kg tyrived.

Tyrived er tørr furuved fra stubber eller stokker, med sår på som er . Det er forresten ikke tjære i tyrive men harpiksen blir brukt som et råstoff i tjæreproduksjon. Ei tung og kompakt tyrirot brenner lenge og har . Tyrived i Oslo - Alt annet utstyr26. Brennbare naturmonumenter forsvinner - naturvernforbundet.


Tyrived kan gi økt fare for pipebrann, mener Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern. De eldgamle tyristubbene hører hjemme der de står, . Tyrived er drøy men soter mye, ute i fri natur gjør jo ikke det noe. I gamle tider ble tyri brukt til .

Tyrived: Oppstår på grunn av en skade i treet, som da dynker seg selv i harpiks (= kvae). Slik forsvarer treet seg mot for eksempel sopp- eller . Kjerneve tyrived og kvae: Naturens egen impregnering. Tyrived er tørr furuved fra stubber eller stokker, med sår på som er full av harpiks. Tyri er lett å kjenne på lukten og brenner godt, selv om den er .

Comments

Popular Posts