Fattigmannssølv

På slutten av 18tallet var det populært å pynte med fattigmannssølv, eller også kalt kvikksølvglass (på engelsk mercury glass), . Nydelig gammel fransk lysestake i fattigmannssølv. Flott og blank i sølvet, men med litt mørke flekker nederst på stagen på den ene .

Jeg har mye fattigmannssølv, vaser som er foliert på innsiden, osv. Det jeg lurer på er, er det noen som vet om det fortsatt er kvikksølv ? Nydelig og dekorativ telysholder i fattigmannssølv med slipninger. H cm, Skjerdiameter cm Finnes i to forskjellige utførelser, se bilder.

Nydelig telysestake i fattigmannssølv med preget mønster. Nydelig telysestake i glass med preget mønster. Skjønne lysestaker i fattigmannssølv fra Jeanne d´Arc Living.


Lysestakene er laget med en patina som gjør at de ligner de virkelig gamle . Nydelig lampe i fattigmannssølv med fasettslipt mønster. Lekker ugle i glass med flakket sølv. Overordnet post: Samler antikkbørsen.


Jeg har lenge samlet på gammelt fattigmannssølv. Det begynnte med en lysestake for ca år siden, og dermed var jeg bitt av basillen:-) Den .

Nå har vi fått inn haugevis av interiørnyheter fra vår hovedleverandør i Danmark! Vakker gammeldags skål på fot i fattigmannssølv. Skålen har et vakkert mønster og utformelsen er i romantisk fransk vintagestil. Vakker skål på fot i fattigmannssølv (den minste på bildet).


Skålen har et vakkert mønster og er vakker og dekorativ. Fattigmannssølv er glassgjenstander som er foliert på samme måte som speil, slik at det får et sølvaktig utseende. Søk etter fattigmannssølv ga Gule treff.


Potta den står i - og lysestakene er av fattigmannssølv. I gamle dager - når man ikke hadde råd til sølv, malte man glass for at det skulle se ut .

Comments

Popular Posts