Linolje og terpentin

Vi blander linolje å terpentin halvt om halvt og tilsetter en skvett boracol, hvis du ønsker en litt blankere overflate hender det at vi tilsetter litt . Jeg leser endel tråder om bruk av linolje og terpentin. Det er mange blandinger som nevnes.

Hva er din oppskrift på dekk og overbygget? Skal man bruke rå eller kokt på en trebåt? Linolje egner seg svært godt til å lage maling.


Det er imidlertid mulig å tynne enkelte linoljemalinger med terpentin under maleprosessen.

Jeg er ute etter nesten piano-finish. Vet det er trollmenn på dette feltet her :). Malingen kan tilpasses bruken ved å enten tilføre mer olje, eller vegetabilsk terpentin. Stivnet ren linolje ligger som en svakt gulaktig lakk over der den er påført.


Linolje Beis lages av terpentin, kaldpresset rå linolje og fargepasta. Når du bruker kaldpresset rå linolje tilsetter du sikkativ for at beisen skal tørke. Det går også å tynne med terpentin eller linolje.


En annen mulighet er å tynne Furu Tjære med terpentin for å få den ønskede filmtykkelsen. Den bruker en evighet og litt til på å tørke.

Skal tjærebre eit nytt naust snart og lurar på anbefalinger på framgangsmåte: Skal bruke milebrent tjære som er tjukk, mørk seig.

Comments

Popular Posts