Soverom kjeller

En kjeller kan innredes til det meste, men det er en rekke ting du bør tenke. Før du går i gang med å forvandle kjellerboden til soverom bør du . Men du må fortsatt søke kommunen om .

Nye regler fra nyttår gjør at det nå er enklere å gjøre om boder, kjellerrom og loftsrom til boligrom og til utleie. Når du skal gjøre om bod til soverom, kjøkken eller annet . Særlig gjelder dette rom i kjeller og på loft, eller hvis bodarealer er. Som det fremgår av mine innlegg her på forumet er vi nå på husjakt.

De to husene vi har sett på har begge et fjerde soverom i kjelleren, . Noen som har peiling på hva som skal til for å gjøre et kjellerrom fult brukbart som soverom, er per idag kjellerstue med parkett, gipsvegger, . Nå blir det enklere for familier som vil gjøre om en kjeller til kjellerstue, et loft til arbeidsrom eller utleie, sier kommunal- og . I praksis betyr dette følgende: hvis en kjeller (eller annet tilleggsareal) er innredet som et soverom eller annet p-rom, er det ikke feil å . De mest aktuelle kravene i forhold til bruksendring av kjeller eller loft til egen. Med rom for varig opphold forstås stue, kjøkken, soverom og . Vi gjør det billigere og enklere for folk som ønsker å gjøre om for eksempel et loft til et soverom eller en kjeller til en stue til eget bruk. Vi firer ikke på kravene som sikrer trygghet og helse, men forenkler andre krav.


For eksempel er det foreldre som bruker kjelleren som et soverom for barna, uten å tenke på hva som kan skje dersom det begynner å brenne.

Jeg har ei Kjellerstue, som jeg har tenkt å gjøre om til soverom. Er det kjeller uten utgang til det fri, så er det også nok at det finnes et vindu i . Endre bruken av et rom - Må du søke? BufretSkal du bruke bygget eller deler av det til noe annet enn det det er godkjent til? Vil du gjøre loft eller kjeller om til soverom eller stue? Har du en uinnredet kjeller, sitter du på verdifullt boligareal.


Eg vil lage soverom i kjeller under bakkenivå, og lurer på hvilke krav det er til vindus åpning. Utenfor vinduet blir det gravd ut og støypt. Da kan det være fristende å innrede et nytt soverom i kjelleren, sette på et nytt vindu, slå opp en stor levegg, lage takterrasse eller bygge et .

Comments

Popular Posts