Alterkalk

Alterkalk er et liturgisk kar til utdeling av nattverdsvin. Ordet kalk kommer fra norrønt kal(e)kr som igjen kommer fra latin calix med opphav i gresk κάλιξ kálix, . En kalk eller alterkalk (fra Latin 'calix', bæger) er det bæger, som benyttes i kirken ved.

Alterkalk i blått, med tilhørende disk i keramikk. Diameter på topp av kalken 1cm. Alterkalk - alba prest, albadiakon, albatildiakonogprest, alterkalk, alterkors, alterlys, alterlysestake, andaktslys, antependium - Finn firmaer, adresser, . Informasjon om alterkalk i gratis engelsk online ordbok og leksikon.

Loven gjelder bare kirkesølv og annet inventar fra før reformasjonen (1537), en alterkalk fra 15er ikke fredet. Det betyr at mange av dem er blitt tilpasset nye . Alterkalk av sølv fra Os kirke, Rakkestad i Østfold. Den er ustemplet, men kan antakelig være laget av gullsmeden Lorentz Hoffmann i Fredrikshald i 1730-årene. License Contact owner for more information.


Begeret er enkelt utformet med glatte sider og har innrisset som dekor et våpenskjold (antatt Hausmanns). Stetten er sekskantet og avbrutt av en . There are 1 for Kirkesaker in Norsk FolkemuseuAlterbok med lærbind og sølvsbeslag og todelt futteral av læ. Kunstner Vigelan Pål; Title Alterkalk, oblatfat og to lysestaker; Creation date 2001; Materials and techniques Korpus, gullforgylt og patinert messing; Identifier . MyHeritage er den beste bilde-forvalteren og webdelingssiden i verden. For ikke å snakke om avansert ansiktsgjennkjennelse og tagge-teknologi. Søgning på “alterkalk” i Den Danske Ordbog.


Find betydning, stavning, synonymer og meget mere i moderne dansk. På en tralle ligger blant annet et sølvfat, en oblateske, alterkalk, særkalker, blomstervaser og en dåpsmugge. Bla milions ord og uttrykk på alle språk.

Comments

Popular Posts